piątek, 20 lutego 2015

Zapiekana polenta z serem lazur i szpinakiem



Błyskawiczna, pyszna, bezmięsna, gorąca przekąska. Może też stanowić obiad, zależy jak bardzo jesteśmy głodni :). Szybka pod warunkiem, że mamy przygotowaną już polentę.

Składniki:
- polenta
- ser lazur
- cheddar
- szpinak
- czosnek
- odrobina masła
- sól i pieprz

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. 
Szpinak dusimy chwilę na maśle. Gdy zmniejszy swoją objętość dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Polentę kroimy i układamy w naczyniu żaroodpornym na zmianę ze szpinakiem. Posypujemy dwoma rodzajami sera i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 15 min.

Smacznego !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz