niedziela, 15 lutego 2015

Filet z łososia na parze



Bardzo prosty a jednocześnie wykwinty obiad, niewymagający dużo czasu i pracy. Idealny na specjalne okazje jak i na co dzień.   

Dzięki gotowaniu na parze w zawiniętej folii zapach ryby nie roznosi się po mieszkaniu.

Składniki (2 porcje):
- ok. 500 g filetu z łososia
- przyprawa do ryby

Filet myjemy, osuszamy i dzielimy na dwie porcje. Posypujemy przyprawą do ryby, z obydwu stron. Każdy kawałek kładziemy na folii aluminiowej i szczelnie zamykamy na górze i boki. Jeśli mamy czas wkładamy na chwilę do lodówki, jeśli nie, można od razu gotować na parze. Czas gotowania to 20 - 25 min. Po ugotowaniu wyjmujemy rybę z folii i podajemy z dodatkami.

Ja podałam rybę z ziemniaczkami gotowanymi również na parze i sałatą z sosem jogurtowo -musztardowym. Palce lizać :)

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz