Składniki (1 porcja):
- porcja makaronu pappardelle
- 50 g wędzonego łososia
- 4 kawałki suszonych pomidorów
- garść szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- szczypiorek
- olej z pestek winogron
- 50 g śmietanki 30%
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją, która jest na opakowaniu. W tym czasie rozgrzewamy olej na patelni i dusimy szpinak. Dodajemy zmiażdżony przez praskę czosnek. Sól i pieprz do smaku. Do szpinaku dodajemy śmietankę. Chwilę gotujemy. Pomidory kroimy na małe kawałki, łososia również. Ugotowany makaron, pomidory i łososia dodajemy do szpinaku. Wszystko mieszamy i chwilę gotujemy. Gdy makaron wchłonie śmietankę dodajemy odrobinę oleju z suszonych pomidorów, do smaku. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Przekładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz