poniedziałek, 8 czerwca 2015

Zapiekanka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniaczkami




Prosta, szybka i jakże smaczna :).

Składniki:
- kilka młodych ziemniaczków
- zielone szparagi
- filet z łososia bez skóry
- przyprawa do ryby
- sól, pieprz
- olej z pestek winogron

Zimniaki gotujemy w całości przez 15 min. 
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Następnie odcedzamy i kroimy na pół lub na 4 części (można odczekać aż ostygną ;). Rybę myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, mniej więcej wielkości ziemniaków i oprószamy przyprawą. Szparagi myjemy obieramy obieraczką do warzyw do 3/4 wysokości i kroimy na 2-3 cm kawałki. Ziemniaki i szparagi wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy odrobiną oleju, solimy i mieszkamy. Dokładamy łososia, jeszcze raz mieszamy. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 20-25 min. Pod koniec pieczenia włączamy termoobieg. 

Smacznego !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz