środa, 25 marca 2015

Pyszne babeczki bananowe


Babeczki z dodatkiem odżywki białkowej. Zdrowa przekąska dla osób aktywnych fizycznie.
Odżywkę białkową można spokojnie pominąć jeśli nie chcecie jej używać.

Składniki (12 babeczek):
Suche:
- 3/4 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki ksylitolu lub cukru
- miarka odżywki białkowej o smaku bananowym (można pominać)

Mokre:
- 1 małe jajko
- 1/4 szklanki maślanki
- 1/4 szklanki oleju
- 2 rozgniecione banany

Mieszamy osobno suche i mokre składniki. Mokre składniki wlewamy do suchych i niedbale mieszamy. Przelewamy do foremek i pieczemy 20-25 min. w temp. 175 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz